אלופציה אראטה - Alopecia
אצלופציה מהי?
המערכת החיסונית תוקפת את זקיק השער וגורמת לנשירת שיער. האלופציה יכולה לערב אזורים קטנים, בדרך כלל, קרקפת, זקן וגבות, ושונה מאדם לאדם.
כ-20% מהאוכלוסייה עלולים לסבול מהמחלה. ברוב המקרים היא מופיעה בגילאים 20-40, אבל יכולה להופיע גם אצל ילדים. המחלה עלולה להוות בעיה אסתטית.
סיבות למחלה
שינויים גנטים, גורמים סביבתיים זיהומיים ובעיקר לחץ נפשי, סטרט או טראומה אשר מוציאים אותנו מאיזון וגורמים לנשירת שיער, הן אצל גברים והן אצל נשים.
טיפול
ברפואה המערבית מנסים לפתור בעיה זו באמצעות משחה סטרואידית או באמצעות זריקות סטרואידים לקרקפת. ההשפעה של אמצעים אלה מינורית.
טיפול הומיאופתי
הטיפול מבוסס על ההבנה כי ההתקרחות היא רק ביטוי חיצוני לחוסר איזון פנימי ועמוק יותר אשר גורם לתוצאות הללו. המטרה היא תשאול המטופל לגבי מקום הנשירה, אופי, תזונה ועוד. פרטים אשר יסייעו להחזיר את המטופל לאיזון ובכך להביא לצמיחה של זקיקי השיער.
מקרים לדוגמה בהם טיפלתי
מקרה ראשון:
הגיע לטיפולי נער בן 18, תלמיד כיתה י"ב, לפני גיוס לצה"ל. הנער סבל ממספר מוקדי התקרחות בקרקפת. בתשאול המעמיק שערכתי לו הוא היה בסטרס מתמשך ובלחץ חודשים. מה שגרם לו לאי שקט וכתוצאה מכך, יציאה מאיזון אשר בסופו של דבר גרמה, במקרה שלו, לנשירה בקרקפת. המטופל היה טיפוס מצטיין, פרפקציוניסט, שאפתן, תחרותי, מצפוני ויחד עם זאת, חרדתי ונמצא בסטרס מתמשך עם פחד מכשלון.
רמדי הומיאופתי: NUX VOMICA 30 CH (קליפת אגוז) - נטל באופן יומיומי. לאחר חודשיים הייתה צמיחה של זקיקים ובהמשך, כעבור 3-4 חודשים, הקרחות התמלאו בשיער ולא היה להן עוד סימן. תוצאת הטיפול סייעה גם בעליית הבטחון העצמי שלו.
מקרה שני:
ילדה בת 5 בגן, יחד עם אחותה התאומה. הילדה הגיעה לטיפולי ותוך 4 חודשים הקרחות בקרקפת התמלאו. היא קיבלה רמדי PULSATILA 9CH. בסיום הטיפול, הקרחות הצטמצמו באופן ניכר.




לפני
לפני
אחרי
אחרי
הרטבת לילה
הגיע לטיפולי ילד בן 8, בכיתה ג' עם בעיה של הרטבת לילה. לילד אחות בת 5 ואח בן שנתיים.
הרטבת הלילה הייתה בדרך כלל בין השעות 1:00 ל-3:00 בלילה. הוא ישן שינה עמוקה כל לילה ולא היה מתעורר עד הבוקר.
באופן כללי מדובר בילד בריא.
תוך כדי תשאול התרשמתי מילד עם אי שקט, חוסר רוגע, רגיש מאוד, נפגע מהר, התקפי זעם ונוטה לשבור חפצים. בנוסף, בבית הוא עקשן מאוד, מסודר מאוד, נקי, פרפקציוניסט, רגיש מאוד וזקוק לחום ואהבה.
הרגלי התזונה שלו רגילים, תזונה מאוזנת הכוללת את אבות המזון השונים: פחמימות, חלבונים, פירות וירקות.
פחדים: פחד מחושך ורעשים פתאומיים.
מערכת עיכול סדירה.
טיפול: הוא קיבל רמדי Causticus Lsch , פעם ביום בערב 10 טיפות.
לאחר 5 שבועות כשחזר לביקורת, האמא דיווחה שחל שינוי, לטענתה הילד השתנה ונהיה רגוע יותר ופחות אימפולסיבי. כמו כן דיווחה שהוא מרטיב 2-3 פעמים בשבוע כך שחל שיפור מהמצב הקודם בו היה מרטיב כל לילה.
לאחר ביקור נוסף, חל שיפור ניכר והילד הפסיק להרטיב. המשכנו את הטיפול במעקב טלפוני ולאחר 5 שבועות נוספים הילד נגמל לחלוטין מהרטבת הלילה מה שגם גרם לו ליותר שקט ורוגע.
מורסה (פורונקלים עם נוזל- חיידקים]
אילונה, אישה בת 50, הגיעה אליי לטיפול מאחר וסבלה מהופעה חוזרת ונשנית של מורסות (פורונקלים] מפושטות בכל הגוף ואשר מכילות נוזל (מוגלה] חיידקי]. מורסה היא אזור מוגלתי המוקף ברקמות מתות. מורסות מופיעות בדרך כלל על העור אך הן עשויות להיווצר בכל מקום בגוף.
אילונה סבלה מהבעיה במשך יותר משנה וטופלה באמצעות אנטיביוטיקה שהקלה על המצב אבל לא פתרה את ההופעה החוזרת של המורסות לאחר מספר ימים.
בפגישת הטיפול הראשונה המטופלת תשאלתי בצורה מקיפה את המטופלת על מצב בריאותה, תזונה, מערכת עיכול, אופי ופרטים נוספים כדי להתאים לה רמדי (תרופה הומיאופתית].
לאחר ארבעה שבועות של טיפול חל שיפור במצבה. המורסות היו קטנות יותר והופיעו למשך 1-2 ימים ולא כמו בעבר למשך 4-5 ימים. לאחר כ-6 שבועות נוספים חל שיפור משמעותי במצבה. באזור הצוואר הן לא הופיעו כלל ובאזורים אחרים, אם הופיעו, היו קטנות מאוד וחלפו לאחר 1-2 ימים. כמו כן, לא התלווה אליהן חום, כמו בעבר. לאחר טיפול של שלושה חודשים, השיפור היה ניכר וכמעט לא הייתה הופעה של מורסות כלל.
כמובן שהטיפול אמור להיות משולב עם שמירת הגיינה ראויה.
ליוויתי את המטופלת מספר חודשים עד שהחלימה, כלומר לא הייתה הופעה חוזרת של מורסות.
היכן תופסת אתכם הקורונה?
הקורונה והמצב המתעתע שהיא מביאה עימה לא פוסחים על אף בית. לא תמיד מדובר בנגיף עצמו אלא במשתמע מכך. סיטואציה של אי ודאות בכל הקשור למצב הכלכלי, איך מתמודדים עם הילדים בבית, דאגה לבריאות ועוד. כל זאת יכול לגרום לאנשים רבים לחרדת קיום וחרדות מהמחלה עצמה, לאי שקט וחוסר רוגע.
משבר הקורונה מוציא את האדם מהאיזון. לגישת הטיפול ההומיאופתי יש להתייחס לאדם כמכלול ויש קשר הדוק בין כל חלקי הגוף והנפש. מכאן, הסיפטומים והתופעות מהם סובל החולה הם ביטוי של חוסר הרמוניה בגוף ויציאה מאיזון, כלומר חולי.
לכן יש חשיבות רבה לחזק את המערכת החיסונית וכן דבר נוסף חשוב לא פחות הוא טיפול במצב הכללי כטריגר שיכול לגרום לחולי והוא המצב החרדתי .
ניתן להיעזר בטיפול עם התאמה לכל מטופל במספר תרופות הומיאופתיות.
ראשית, תרופה שמכונה IGNATIN מורכבת מזרעי עץ ה-IGNATIN AMARA. התרופה יכולה לסייע בטיפול בזעזוע רגשי, הלם, כעס, חרדה, דאגה והדחקת רגשות. תופעות שיכולות להיגרם כתוצאה מהתפשטות הנגיף. לכן התאמת טיפול ב-IGNATIN יכול לסייע באיזון ורוגע.
מה שבמצב של דחק יגרום לפגיעה במערכת החיסונית של החולה ולחולי.
תרופה נוספת היא MERC SOL (אבקת כספית). התרופה מתאימה לסוג של חרדות אצל אנשים שנחשבים מופנמים, סגורים ובעלי מגמות רגשיות סמויות. אנשים אלה מתפרצים בזעם מתוך דחף פתאומי בכדי לפגוע במי שמנסה לפגוע בהם. בשל המגיפה מטופלים מגלים חשש לבריאות משפחתם בצורה קיצונית. תרופה זאת יכולה לסייע במצב זה.
תרופה נוספת היא NUX VOMICA (עץ אגוז הקיא]. התרופה יעילה במיוחד בטיפול באנשים בעלי אופי פרפקציוניסטי, בעלי מעמד שמחזיקים פעמים רבות בתפקיד ניהולי, הישגיים מאוד ויחד עם זאת סובלים מחרדת מוות, כשלון וחולי.
קיימות עוד מספר רב של תרופות הומיאופתיות אשר יכולות לסייע בהתמודדות עם המשבר שעומד בפנינו.
מטרת הטיפול ההומיאופתי הוא לאזן מחדש את מערכות הגוף אשר יצאו מאיזון וגורמות להפרעות בתפקוד הכללי. הטיפול נעשה על ידי התאמה אישית ומתן תרופה הומיאופתית התאומת למכלול הסימפטומים של המטופל.
האם אפשר להפר את ה"דו קיום" הכה מסורתי בין החורף למחלות החורף?
החורף ממשמש ובא ונושא עימו את התחלואים האופיינים לעונה זו בעיקר באזורי התורפה בגוף כגון מערכת הנשימה, אף, אוזן וגרון.
הטיפול התרופתי הקונבנציונלי המקובל גורם להטבה מהירה אבל "אליה וקוץ בה", אין ריפוי ממשי של המחלה כאשר ההטבה היא זמנית בלבד והמחלה עלולה לחזור שוב. נטילת התרופה יכולה להיות מלווה בתופעות לוואי שונות כגון הפרעות במערכת העיכול ואלרגיות שונות.
לאור זאת יותר ויותר אנשים בארץ ובעולם נעזרים בהומיאופתיה כדרך טיפול טבעית ויעילה:
-מניעה באמצעות חיזוק המערכת החיסונית תוך שיפור העמידות בפני מחלות
-טיפול הומיאופתי הניתן כעזרה ראשונה ומטפל בסימנים הראשונים של המחלה.
תרופות הומיאופתיות המתאימות למצבי מחלה שונים:
Belladonna- צמח זה מתאים לטיפול בהתפרצות חום גבוה אשר מלווה בהזעות פנים אדומות וחמות, צימאון ורגישות יתר לרעשים.
Camomila- צמח זה מתאים בעיקר לטיפול בילדים הסובלים מחום, כאבי בטן, אי שקט וצמרמורת
Alliumcepa- מתאים לתסמיני נזלת מימית ללא הפסקה, אף מאדים, תחושת גירוי בעיניים ובגרון, מלויים בהתעטשויות רבות.
Spongia- מתאים לתסמיני שיעול חזק, יבש ונבחני (סטרידור), השיעול מוחמר בעיקר בלילה ובזמן דיבור ובליעה.
-טיפול הומיאופתי מיועד לריפוי מחלות חוזרות ונשנות כמו דלקות אוזניים, גרון, נוזלים באוזניים, ברונכטיס, אסטמה ועוד. הטיפול מתייחס לשורש המחלה ולרוב ממגר אותה. התרופה ניתנת למטופל באופן אינדיבדואלי.
איך "לא לפחד" מחרדות בעזרת ההומיאופתיה
החרדות הן אחת מתופעות הלוואי של התרבות המערבית, אורח החיים הדינמי, התחרותי והתובעני.
החרדות מתרחשות כאשר איננו יכולים למצוא את המשאבים הדרושים על מנת להתמודד עם מצבים מסוימים בזמן מסוים. הדרישה לעמוד בסטנדרטים גבוהים, ההישגיות, הלחץ החברתי להצליח במגוון רחב של תחונים, לדוגמא: עבודה, קריירה, עסקים, זוגיות, משפחה ועוד כל אלו יכולים ליצור תחושת מחנק ומלכוד ומכיוון שהאדם בדרך כלל מופעל ומכוון ע"י החברה הסובבת, אי עמידה ברף הגבוה תיצור קונפליקט פנימי אשר יכול להתבטא בסופו של דבר הפרעת חרדה. שורש החרדה ברוב המקרים הוא תוצאה של תחושת חוסר אונים מול המציאות הקיימת ותופעה זו מעידה ברוב המקרים על קונפליקט נפשי מוזנח ולא מטופל כלומר אדם שמזניח נושא מסוים בעולמו האישי כמו בתחומים רבים בחיינו בגלל הקושי שבהתמודדות איתו כמו לדוגמא: חוסר שביעות רצון במסגרות שונות בעבודה, קריירה וכל אי ביטוי פוטנציאל אישי בגלל תחושת ערך עצמי. כל אלו יכולים להופיע בצורה של חרדות לא מוסברות.
חרדה מהי?
חרדה זוהי תחושה בלתי נעימה של פחד בעלת עוצמה משתנה אשר יכולה לבוא לידי ביטוי בפעילות גופנית מוגברת בצורה משתנה בהתאם לסוג החרדה, בדפיקות לב מואצות, הזעת יתר, כאבי ראש, מחנק, פחד בלתי מוסבר ועוד.
דוגמאות לחרדות: חרדת בחינות, חרדת נהיגה, יחסי אנוש ושאר פוביות כמו קלאוסטרופוביה ואגרופוביה.
סווג החרדות
קיימים שבעה סוגים עיקריים של חרדות: פוביות ספציפיות או חברתיתות, הפרעת פאניקה עם או בלי אגרופוביה (פחד ממקומות פתוחים), הפרעות חרדה כללית, הפרעות כפייתיות (פחד מזיהומים) והפרעות פוסט טראומטיות (שהיא ביסוד תגובה מתמשכת למצבי לחץ טראומטי).
רבים הסובלים מחרדות מטופלים בעזרת הפסיכותרפיה (טיפול ע"י שיחות) ובעזרת תרופות נוגדות חרדה. תרופות אלו, החל מתרופות ותיקות כגון ואליום, וואבן או תרופות חדשות כגון הפרוזק או בתרופות חדישות עוד יותר כגון הרסיטל, ממכרות בשימוש בטווח ארוך ונטילתן על בסיס קבוע מפתחת סבילות ותלות בתרופה. זה מביא לכך שיש צורך מתמיד לעלות מינונים של התרופה ובלעדי התרופה אין אפשרות להתמודד עם הפחדים. במקרים רבים הפסקת התרופה גורמת לנסיגה במצב החרדות. לכל התרופות הללו ישנן תופעות לוואי שונות כגון הזעה, יובש בפה, פגיעה בחשק המיני וכו'.
הטיפול ההומיאופתי שהוא כוללני (הוליסטי) ינסה להתחקות אחרי הרקע והסיבות לחרדה. ההומיאופת ינסה להבין את מבנה הנפש הבסיסי ואת הרגשות העמוקים של המטופל במקרים אחדים תוך כדי התשאול יתגלה אבל ועצב שהודחק, במקרים אחרים תחושת קטנות וחוסר ערך עצמי. בטיפול ההומיאופתי מנסים לעמוד על הטבע הפנימי של הרגשות העמוקים של המטופל. על מנת שהטיפול יצליח קרי ירפא את שורשי החרדה בה נתון המטופל הוא צריך לחשוף את חייו הפנימיים, לתאר בפירוט את תחושותיו ופחדיו בהווה וככל שהמטופל יחשוף פרטים מדויקים כך ההומיאופת יוכל לסייע לו.
טיפול כזה יוכל לרפא את המטופל תוך מספר חודשים ספורים בעזרת התאמת תרופה הומיאופתית.
מקרה לדוגמא בו טיפלתי
אבי, נשוי ואב לשני ילדים, בן 38, מהנדס במקצועו חווה התקף חרדה כמספר חודשים לאחר פטירת סבתו אליה היה קשור במיוחד ואשר טיפלה בו וגידלה אותו בילדותו. מותה גרם לו צער רב וכתוצאה מכך הוא חווה את ההתקף. הוא סבל מירידה במשקל, דופק מואץ, הרגשה של זרמים בבטן ותחושה שמשהו רע עומד לקרות לו. הוא החל להרגיש תשישות, לא הצליח לתפקד כראוי במסגרת עבודתו. אבי הגיע לטיפולי לאחר שפנה קודם לרופא משפחה שלו אשר הפנה אותו לגסטרואנטרולוג בבי"ח הדסה ירושלים עקב המחושים והזרמים בבטנו אך לא נמצא שום ממצא פתולוגי. בביקורו אצלי ערכתי תשאול מקיף על מנת להתחקות אחר שורש הבעיה אותה תיאר. חשיפת תחושותיו ועולמו הפנימי עזרה לי לאבחן שה"טריגר" אצל אבי היה בעצם ההדחקה של העצב והאבל עקב מות סבתו. אבי קיבל רמדי הומיאפתית ובתום חמישה חודשים של מעקב וביקורות החלו שינויים הדרגתיים שחלו בו עם שיפור הן מבחינת התדירות והן מבחינת העוצמה עד שהחרדות חלפו לגמרי והוא חזר לתפקד כרגיל.
מיגרנה-
אפשר "לחסוך" בכאבי ראש
מיגרנה- מהי?
מיגרנה היא תסמונת הנובעת מהפרעה מחזורית בתפקוד של המוח, נגרמת עקב שינויים בקוטר כלי הדם באזורים שונים. בתהליך מעורבים חומרים רבים והמפורסם שבהם הוא הסירטונין. כאשר הוא מופרש במוח. כלי הדם מתכווצים ועם ירידתו, כלי הדם מתרחבים. תהליך זה אחראי להתקפים חוזרים ונשנים של כאבי ראש חזקים, חד צידיים, הולמים כמו פטישים, לרוב באזור הרקה, המצח ומסביב לארובת העין.
קריטריונים אבחנתיים למיגרנה
משך הכאב, סוגו, עוצמתו וסימנים המלווים אותו.
א. לפחות חמש התקפים
ב. התקפים נמשכים בין 4-72 שעות (בילדים ההתקפים יכולים להמשך בין 2-48 שעות).
ג. כאב חד צדדי, כאב פועם (פולסטילי). הכאב בעל עוצמה בינונית עד קשה המונעת תפקוד יומיומי. הכאב מוחמר בפעילות גופנית שגרתית.
ד. בזמן התקף יכולה להופיע אחת מהתופעות הנלוות: בחילה או הקאה, רגישות רבה לאור ורעש.
בהתקף קשה, חדר חשוך ושקט הוא מפלטו של חולה המיגרנה והשינה היא מרפא לסבלו.
אפדימולוגיה
מיגרנה שכיחה אצל נשים מאשר אצל גברים, ואילו אצל ילדים, היא שכיחה אצל בנים (עד גיל פריון הבנות). שכיחות המיגרנה מגיעה לכ-29% מהנשים בגיל הפוריות ויש לה קשר הדוק לשינויים הורמונליים.
לעיתים ההתקים מתחילים בגיל 12-13, עם התחלת המחזור החודשי ולעיתים קרובות ההתקפים קורים במהלך המחזור. ההתקפים נפסקים בדרך כל בגיל הבלות ועם הפסקת המחזור המגרנות נעלמות כליל. נטילת גלולה למניעת הריון עלולה להחמיר את המיגרנה.
המיגרנה נחשבת למחלה תורשתית והסיכון ללקות בה גדול, אם יש בני משפחה נוספים שסובלים ממיגרנה.
הסיבות להתקפי מיגרנה
*סגנון חיים אינטנסיבי
*מצבי דחק- מתחים וחרדות
*עצבנות
*חוסר שינה או עודף שינה
*הרגלי אכילה- דילוג על ארוחות
לעיתים קרובות התקפי המיגרנה מופיעים דווקא ביום מנוחה או בסוף שבוע. מיגרנה זו מכונה "מיגרנה של שבת". סוג זה של מיגרנה נגרם כנראה מעודף שינה, התעוררות מאוחרת בבוקר ודילוג על שתייה או אכילה.
גורמים חיצוניים:
*גירויים עזים מהסביבה, כמו גירוי קול, ריח, מאמץ מנטלי, נצנוצי אור או הבזקים, תבנית ראייה כמו מסך מחשב או טלוויזיה.
*חבלת ראש- פציעה או טלטול חריף של הראש
*תרופות: ניטרטים (כמו קורדיל, טריגליצרין ועוד) המטפלות בבעיות לב ולהן יש יכולת להביא להרחבה כואבת של כלי דם מוחיים.
*שינויי מזג האוויר- שרב, רוחות יבשות, שינויים בלחץ ברומטרי (טיסות).
*שינוי מזון: שוקולד, יין אדום, אלכוהול, קפה ועוד.
שיטות טיפול טבעי
ישנם מספר דרכי טיפול בדרך הטבעית להתמודד ולסייע לאנשים שסובלים ממיגרנה כמו: הומיאופתיה, היפנוזה, נטורופתיה, כירופרטיקה ועוד.
אני אביא בפניכם מקרה בו טיפלתי במיגרנות קשות באמצעות ההומיאופתיה. בחורה בת 29 נשואה+1, מורה למתמטיקה התלוננה על מיגרנות שנמשכו כשנתיים בתדירות של מספר פעמים בשבוע מלוות בכאבי ראש והקאות בדר"כ אחה"צ.
המיגרנות היו קשות מאוד עד כדי אשפוז, כמו כן היא סבלה מעייפות ותשישות רבה שנטרלו אותה מחיי היום יום ואף גרמו להם לעבור לעבוד בחצי משרה. המיגרנה פגעה ביכולת הנהיגה שלה. היא נהגה ליטול מספר סוגי תרופות באופן קבוע בזמן המיגרנות שהקלו מעט על מצבה הקשה באופן זמני בלבד. כשהגיעה לטיפולי ערכתי לה תשאול מקיף ומעמיק. לאחר מכן הותאמה לה תרופה המכונה "Sulphur" עפ"י ההיסטוריה הרפואית, מאפייני אישיותה המייחדים אותה ועוד פרמטרים נוספים.
לאחר כחודש וחצי של טיפול בעזרת הרמדי (התרופה ההומיאופתית) חל שיפור הדרגתי ולאחר כארבע פגישות המיגרנות חלפו לחלוטין. היא חשה אנרגתית יותר ולא הייתה עוד זקוקה לנוח במשך היום מספר שעות בכדי להצליח לתפקד בצורה טובה.
בעיות אלרגיה
בעיות אלרגיה וגנחת הסימפונות (אסטמה) הפכו בשנים האחרונות לחלק מהבעיות הרפואיות העיקריות במאה ה-21 ושכיחותן עולה בהדרגה.
אלרגיה מהי?
אלרגיה היא תופעה של רגישות יתר של הגוף או תגובה בלתי צפויה של מערכת החיסון. מבחינה רפואית האלרגיה מוגדרת כרגישות יתר מיידית (immediate Hypersensitivity), ולפיה מערכת החיסון מגיבה ביתר שאת לגירויים חיצוניים, תגובה שבאה לידי ביטוי קליני מיידי בתוך דקות אחדות. בזמן התגובה משתחררים חומרים כימיים שהמוכר מביניהם הוא ההיסטמין. הביטוי הקליני הוא בהתרחבות כלי הדם ועלייה בחדירותם וכן בהתכווצות השריר החלק באזור החשיפה.
החדירה של הגורם מחולל האנרגיה "אלרגן" גורמת לתגובה החיסונית המהירה ביותר בטבע המערבת את מרכיבי מערכת החיסון החשופות לעולם החיצוני: רירית מערכת הנשימה, עור, מערכת עיכול ועוד.
מהם האלרגנים השכיחים?
-קרדית אבק הבית
-אבקנים של צמחים, עצים ופרחים
-פרוות של בעלי חיים, קשקשים ונוצות
-אלרגנים במזון: חלב פרה, דגים, ביצים ועוד
-תכשירי הגיינה: שמפו, קרמים, איפור וכו'
סוגי אלרגיה
-נזלת אלרגית Rhinitis- באה לידי ביטוי בנזלת תמידית, התעטשויות, גרד והתקררויות חוזרות ונשנות.
-אסטמה אלרגית- (מהווה כ-50% ממקרי האסטמה אצל ילדים). אירועים חוזרים ונשנים של קוצר נשימה, שיעול טורדני דלקת ריאות הם ביטוי שכיח לאסטמה.
-דלקת עיניים אלרגית- עיניים אדומות דומעות ומגרדות ונזלת הם ביטוי לדלקת.
כיצד מאבחנים אלרגיה?
אבחנת אלרגיה מתבססת על תלונתו של החולה, על בדיקתו ועל ביצוע תבחיני אלרגיה (טסטים).
דרכי טיפול
הטיפול התרופתי הקונבנציונלי נועד לדכא את תופעות האלרגיה ולהפחית רגישות אך אינו מסוגל לרפא אותה.
אימונותרפיה- טיפול באלרגיה באמצעות זריקות חיסון שנמשכות כשלוש שנים. אחוז ההצלחה נמוך יחסית.
רפואה משלימה- קיימות מספר דרכים המטפלות בשורש הבעיה כמו רפואה סינית. השיטה המוצלחת ביותר היא ההומיאופתיה לטיפול בבעיות מסוג זה וכמובן גם שינויים בהרגלי החיים.
נדודי שינה
כ-15-30% מבני האדם סובלים מנדוני שינה. כאשר קשישים סובלים יותר מצעירים.
סיבות
- גורמים רגשיים: חרדה, דאגה, מתח ודכאון.
- מאורעות חשובים: מוות של אדם קרוב, בעיות בריאות של אדם קרוב, גירושין, נישואין, לידה ומעבר למקום חדש.
- גורמים רפואיים: מגוון מחלות לב, דיכוי בבלוטת התריס, הפרעות נירולוגיות, שימוש בתרופות להורדת לחץ דם, תרופות הרגעה גלולות למניעת הריון ועוד.
- גורמים סביבתיים כגון: רעש, אור, שינוי טמפרטורה, טיסה ממושכת, עבודה במשמרות וסביבה חדשה.
- שתיית אלכוהול, קפה, קולה, אכילת שוקולד ועישון.
טיפול
ההומיאופתיה מטיבה לטפל בהפרעות שינה ותרופות הומיאופתיות רבות עומדות לרשותה:
- GELSEMIUM- חרדה מפני אירוע, בדיקת רופא, מבחן.
-COFFEA- התרגשות לקראת אירוע נעים כגון טיול או אירוע משפחתי.
-ARSENICUM- חרדה מפני מחלות, הפרעות נשימה כמו באסטמה וסיוטים.
-ACONITE- התעוררות פתאומית בלילה בגלל חרדה (תופעה שכיחה אצל ילדים)
- IGNATIA- קונפליקט לא פתור, אמירה שנאמרה ביום ממשיכה להטריד גם בלילה, שכול ופרידה.
שפעת או הצטננות
שתיהן מחלות אופייניות לחורף, הסיפטומים שלהן דומים מאוד ולכן מתבלבלים ביניהן.
למרות הדמיון מדובר בשתי מחלות שההתפתחות שלהן שונה וגם הסיכונים שונים.
הצטננות ושפעת הן שתי מחלות דומות של זיהום דרכי הנשימה העליונות.
שפעת
שפעת היא מחלה ווירלית חריפה שנגרמת מוירוס ומתפרצת בעיקר בחודשי החורף. הוירוס מתרבה בדרכי הנשימה והוא מועבר בזמן דיבור, התעטשות ושיעול. כמו כן, ניתן להידבק במגע ישיר של הידיים בחפצים או בכלי אוכל.
תקופת הדגירה של הווירוס הוא יום עד ארבעה ימים.
תסמינים: סימני המחלה מאופיינים בנזלת, שיעול, עליית חום מהירה, כאבי ראש, עייפות, חולשה וכאבי שרירים ויכולה להימשך עד שבוע ימים.
סיבוכים: דלקת ריאות, דלקת אוזניים וסיבוכים חמורים יותר אצל אנשים עם מחלות כרוניות.
טיפול: הטיפול כולל מנוחה והורדת חום, הקלת נזלת ושיעול.
מניעה: ברפואה הקונבנציונלית ניתן למנוע תחלואה ע"י מתן חיסון לשפעת. מומלץ בדר"כ לילדים קטנים וקשישים עם בעיות כרוניות.
הצטננות
ההצטננות היא מחלה שמאופיינת בדלקת של דרכי הנשימה העליונות והאף ונגרמת מזיהום ווירלי. הנגיף מועבר במגע ישיר מאדם לאדם בהתעטשות, בלחיצת יד, במגע של חפצים. האדם שנוגע במשטח המזוהם, נוגע בפנים או באף וכך נדבק.
תסמינים: נזלת, אף סתום, התעטשויות, גרון צורב כואב ומלא ליחה, כאב ראש ולעיתים גם חום נמוך.
המחלה נמשכת שלושה עד חמישה ימים ואילו הנזלת והשיעול יכולים להימשך שלושה-ארבעה שבועות אחרי ההדבקה.
סיבוכים: זיהום חיידקי שמתיישב על רירית, בעיקר דלקות אוזניים אל ילדים, סינוסיטיס ועוד.
טיפול: להצטננות אין תרופה קונבנציונלית. הטיפול כולל בעיקר מנוחה, שתייה ונטילת משככי כאבים. גם סביבה לחה ואוכל חם עשויים להקל.
מניעה: אין חיסון להצטננות. הדרך למניעה היא הימנעות ממגע קרוב עם חולים והקפדה על שטיפת ידיים.
בשני המקרים הללו להומיאופתיה יש הרבה מה להציע: תרופות הומיאופתיות לחיזוק המערכת החיסונית הניתנות בתחילת חורף בעיקר לילדים ולגיל השלישי אשר עשויות להקל ולמנוע מצבים של חולי. כמו כן, יש תרופות הומיאופתיות שבמהלך החולי ניתן להקל בסיפטומים השונים של המחלה כמו הורדת חום והורדת גודש באף.